Coach: Carenia Akkermans.

Mensen vooruit helpen en richting geven door hen inzicht  te geven in zichzelf en in hun talenten, dat is wat mij energie en voldoening geeft en waar ik goed in ben. Dagelijks zie ik hoe belangrijk het is voor mensen om gezien te worden en van toegevoegde waarde te zijn. In deze tijd waarin er veel ontwikkelingen op ons afkomen en er veel te kiezen valt, is het heel belangrijk om te weten welke rol het beste bij jou past.

 

In 1996 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vrij snel na het afronden van mijn studie, ben ik bij de overheid gaan werken als personeels- en organisatieadviseur.

Mijn interesse in menselijk gedrag, sociale interacties en de drive om mensen te helpen bij het oplossen van problemen zorgt ervoor dat ik me op dit vlak blijf ontwikkelen. Zo heb ik een opleiding tot mediator, diverse coachopleidingen en onlangs nog een training tot systemisch coach afgerond. 

Naast mijn P&O functie werk ik ruim 7 jaar als coach en sinds februari 2019 ook vanuit mijn eigen praktijk. 

Sinds 2013 werk ik met de Strengthsfinder-test. Ik heb inmiddels met ruim 250 mensen een verdiepend gesprek gevoerd over de dynamiek tussen hun talenten. En ben hierdoor heel enthousiast geworden over de test en het inzicht wat de test in combinatie met het gesprek mensen biedt. Het zet mensen in beweging, ze leren hoe ze hun talenten beter kunnen inzetten in lastige situaties en worden gestimuleerd om voor zichzelf meer succesvolle situaties te creëren. Ook zorgt het inzicht voor meer zelfvertrouwen en helpt het bij het maken van keuzes.