Individuele coachtrajecten (ook online mogelijk!)

Ik bied verschillende individuele trajecten aan gericht op persoonlijke ontwikkeling, loopbaan- en studiekeuzevragen. Hieronder vind je wat voorbeelden. Alle trajecten geven je meer inzicht in jezelf.
Mocht je geen behoefte hebben aan een uitgebreid coachtraject dan is één verdiepend gesprek van 2 uur over je 5 dominante talenten ook mogelijk.

1. Het talentontwikkeltraject

Bestaat uit 3 tot 5 gesprekken van 1,5 tot 2 uur. Dit traject is gericht op het ontdekken, waarderen en benutten van jouw talenten. In dit traject gaan we aan de slag met jouw vragen. Voorbeelden van coachvragen zijn: Hoe krijg ik weer energie van mijn werk? Hoe kan ik effectiever communiceren? Hoe kan ik mijzelf ontwikkelen naar een leidinggevende functie? Waarom ben ik zo onzeker over mezelf?

2. Het loopbaantraject

Meestal 3 of 4 gesprekken. Dit traject is gericht op het vinden van antwoorden op loopbaanvragen als: Wat voor werk (of welke rol) past bij mij? Welke opleiding kan ik het beste doen om effectiever en efficiënter te worden? Waarom krijg ik geen energie van mijn werk? Hoe komt het dat ik ben vastgelopen in mijn werk?

3. Het studiekeuzetraject

Meestal 3 of 4 gesprekken. Dit traject is gericht op het vinden van een antwoord op vragen als: Welke studie moet ik kiezen na het afronden van het voortgezet onderwijs? Wat voor soort onderwijs past bij mij? Welke opleiding helpt me bij mijn persoonlijke ontwikkeling? Waarom lukt het me niet mijn studie af te ronden?

Het doel van de laatste twee trajecten is dat je een gefundeerde keuze kunt maken voor een rol/functie of opleiding.

 

Inhoud gesprekken

Het aantal gesprekken in deze trajecten is altijd maatwerk en afhankelijk van wat jij nodig hebt. Ook de inhoud van de gesprekken is afhankelijk van wat jij nodig hebt en van jouw coachvraag.

Om een beeld te geven van hoe een coachtraject eruit kan zien:

  • In het eerste gesprek bespreken we je vijf dominante talenten zodat je meer inzicht krijgt in jezelf en je er een beter beeld bij hebt hoe ze tot uiting komen. De bedoeling is dat je je talenten steeds beter herkent en weet wanneer je ze inzet.
  • In de tweede sessie onderzoeken we hoe jouw talenten zich in verschillende succesvolle situaties met elkaar verhouden en hoe ze elkaar versterken. Ook zullen we een paar lastige situaties analyseren.
  • In de derde sessie stellen we - als dat nodig is - jouw profileringstekst op (om bijvoorbeeld op LinkedIn of in je cv te zetten), bespreken we in welke functies/rollen jij het beste tot je recht komt en bij wat voor organisatie(cultuur) je past. Ook kunnen we oefenen met een sollicitatiegesprek.
  • In een vierde sessie geef ik bijvoorbeeld extra hulp bij het maken van een sollicitatiebrief of oefenen we met een sollicitatiegesprek.

 

Thuisopdrachten

Na ieder gesprek krijg je opdrachten mee. Zo vraag ik je bijvoorbeeld om een reflectieverslag te maken, zodat je beter vasthoudt wat we besproken hebben en je goed kan voorbereiden op een volgend gesprek. Het is ook bedoeld om jouw ontwikkeling vast te leggen, zodat je aan het einde van het traject kunt zien welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt.

 

Gratis kennismakingsgesprek en kosten vervolggesprekken

Ik hoor graag van je of je een gratis kennismakingsgesprek in wilt plannen. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bepalen we samen jouw leervraag. Naar aanleiding van dit gesprek zal ik je - indien gewenst - een offerte voor het vervolgtraject toesturen. 

Gesprek 1,5 uur: €175,- (inclusief voorbereiding)

Gesprek 2 uur: €225,- (inclusief voorbereiding)

Een traject is altijd maatwerk. Als jij liever 5 sessies hebt van 1,5 uur of 4 van 2 uur is dat prima. Wel ga ik altijd uit van een minimale gespreksduur van 1,5 uur.

 

Op locatie of online

De gesprekken vinden plaats in mijn coachruimte in ’s-Hertogenbosch of (op verzoek) op een andere locatie. Daarnaast heb ik door de coronaperiode veel ervaring opgedaan met het voeren van online coachgesprekken dus ook dat is mogelijk. Mijn ervaring is dat onlinegesprekken heel goed werken als je thuis een rustige ruimte (met een goede internetverbinding) tot je beschikking hebt waarin je ongestoord kunt praten.